„Ez a csodaszép helyen lévő étterem mind a kiszolgálásban, mind az ételekben abszolút 5 csillag. A hely hangulatához illő zene pedig csak hab a tortán. Minden érzékszervünk jóllakott.”
Rita
Megkóstolnád a mesénket?
Szálkát valaha ide telepített svábok népesítették be, az ő építészeti szokásaik látszanak a házakon, az ő ízlésük mutatkozik a völgy konyhaművészetében. Mi kincsként őrizzük ezt a hagyatékot, így lesz a vendéglátásunk ízig-vérig helyi: kertjeink növényeit, tavaink, erdeink vadjait kínáljuk a sváb konyha hagyományai szerint készítve
Amikor az ember ételt vesz a szájába, valójában ég- s földdarabot kóstol, és a rajta élő emberek esszenciáját. Minden tájnak megvan a maga zamata az ég alatt, így lesz nekünk is egyedi a történetünk és utánozhatatlan az ízünk.
Az ételeink…
„Fantasztikusak” Kiválóak” „Különlegesen finomak” „Szuperek” „Tökéletesek” „Felejthetetlenek”
Szűzpecsenye vajas zöldbabbal, szalvétagombóccal és mustáros mártással
Grillezett gomolya karottapürével, cukkinivel és céklával
A pillanat itt és most van.
Élj boldogan, egyél jót!
Hol is van Szálka?
A település a Szekszárdi-dombság déli részén – szőlők és erdők ölelésében – helyezkedik el.
Legmagasabb pontja a 245 méter magas Szálkai-hegy. Természeti adottságait tekintve változatos, melyet dombokkal és völgyekkel szabdalt területeknek köszönhet. A település közigazgatási területének 70%-a erdő, így Szálka valószínűleg Magyarország legerdősültebb települése.Változatos növény és állatvilág jellemzi a vidéket. A nagy kiterjedésű erdőségeknek köszönhetően a helyiek életében fontos szerepet tölt be az erdő és vadgazdálkodás.
Jelentős a vadállomány, főleg vaddisznó, őz, gím és dámszarvas a meghatározó. Napjainkban Szálka egyik legszebb természeti értéke, a Lajvér völgyében felduzzasztott tó, melynek területe 67 hektár, és kitűnő lehetőséget nyújt horgászatra illetve fürdőzésre egyaránt.
Az országos Kéktúra útvonala a tó partján árnyas erdőkben vezeti végig a gyaloglókat.
Szálka több mint ezer éves település, ma használatos elnevezése a pécsi püspökségtől származik. A falu a németek betelepítése idején kezdett igazán fejlődni.
Ma reneszánszát éli a lótartás, meghonosodott a szürke marha tartás is, de tartanak juhot, kecskét, szarvasmarhát is.
Hangulatos étterem a szekszárdi borvidéken, ahol alkalomhoz illő vendéglátással várjuk.