„Csodálatos környezetben csodálatos kiszolgálás. Az ételek??? Gasztronómiaiai orgazmus!!!”

Ferenc

Megkóstolod a mesénket?

Szálkát valaha ide telepített svábok népesítették be, az ő építészeti szokásaik látszanak a házakon, az ő ízlésük mutatkozik a völgy konyhaművészetében. Mi kincsként őrizzük ezt a hagyatékot, így lesz a vendéglátásunk ízig-vérig helyi: kertjeink növényeit, tavaink, erdeink vadjait kínáljuk a sváb konyha hagyományai szerint készítve

Amikor az ember ételt vesz a szájába, valójában ég- s földdarabot kóstol, és a rajta élő emberek esszenciáját. Minden tájnak megvan a maga zamata az ég alatt, így lesz nekünk is egyedi a történetünk és utánozhatatlan az ízünk.

„STEVE”

Ahol akarat van, ott út is van” Ez a gondolat vezérel pályafutásom során. Már az általános iskolában tudtam, hogy vendéglős szeretnék lenni, így a szakma iránti elhivatottságom, elég korán vezérfonalat adott. Eddigi pályafutásom során sok mindent megtanultam, de legfontosabbnak azokat a finomhangolásokat tartom, amelyek a vendégben maradandó élményeket hagynak.
Az hogy a vendégünk mit választ a lélek diktálja, nekünk az a dolgunk, hogy létrehozzunk egy találkozást az ő igényei is a mi kínálatunk között.

BÁN NORBERT ISTVÁN

ban-norbert-istvan_neg

Az ételeink…

„Fantasztikusak” Kiválóak” „Különlegesen finomak” „Szuperek” „Tökéletesek” „Felejthetetlenek”

story_block2-left

Duplahúsos sváb burger szarvasból és vaddisznóból lilahagyma lekvárral házi steakburgonyával

Zöldspárgás hosszú metélt házi füstölt trappistával

story-block2-right

A pillanat itt és most van.

Élj boldogan, egyél jót!

Hol is van Szálka?

A település a Szekszárdi-dombság déli részén – szőlők és erdők ölelésében – helyezkedik el.

Legmagasabb pontja a 245 méter magas Szálkai-hegy. Természeti adottságait tekintve változatos, melyet dombokkal és völgyekkel szabdalt területeknek köszönhet. A település közigazgatási területének 70%-a erdő, így Szálka valószínűleg Magyarország legerdősültebb települése.Változatos növény és állatvilág jellemzi a vidéket. A nagy kiterjedésű erdőségeknek köszönhetően a helyiek életében fontos szerepet tölt be az erdő és vadgazdálkodás.

Jelentős a vadállomány, főleg vaddisznó, őz, gím és dámszarvas a meghatározó. Napjainkban Szálka egyik legszebb természeti értéke, a Lajvér völgyében felduzzasztott tó, melynek területe 67 hektár, és kitűnő lehetőséget nyújt horgászatra illetve fürdőzésre egyaránt.

Az országos Kéktúra útvonala a tó partján árnyas erdőkben vezeti végig a gyaloglókat.

Szálka több mint ezer éves település, ma használatos elnevezése a pécsi püspökségtől származik. A falu a németek betelepítése idején kezdett igazán fejlődni.

Ma reneszánszát éli a lótartás, meghonosodott a szürke marha tartás is, de tartanak juhot, kecskét, szarvasmarhát is.

Közeli szálláshelyek

15089071919180153_600x500

Trófea Fogadó

Élje át a híres vidéki vendégszeretetet a Trófea panzióban annak minden bájával és szépségével. Délután egy ital társaságában évezheti a nyugalmat és friss levegőt, amihez bőséges vacsorát kínálunk a legéhesebb vendégeinknek is.

Tovább > 

Noresa panzió

Rousseau filozófiáját követve “Vissza a természetbe” eltölthet néhány feledhetetlen napot Szálkán a Noresa Panzióban. Az épület kívül belül a régi falusi építészet vonásait idézi így méginkább segít kiszakadni a városi mindennapokból. A faluban lehetősége nyílik horgászatra, vadászatra, túrára és hatalmas sétákra a szálkai tó partjánó.

Tovább > 

noresa_panzio
rolunk

Lajvér Pincészet

A Lajvér borbirtokon minden adott a teljes kikapcsolódáshoz. Díjnyertes borok, gyönyörű táj a szálkai dombokkal és szőlő ültetvényekkel, gourmet ételek és pazar szállás. Minden adott, hogy egy tökéletes hétvégét töltsön el Szálkán.

Tovább > 

A Lajvér Borbirtok

story_lajverblock

Technológiánk különlegességét egy izgalmas kettősség adja. A kímélő, alapvetően kis borászatokra jellemző kézimunkán alapuló technológiát sikerült arra a méretre növelni, mely még nem kényszerít minket megalkuvásra.

Hangulatos étterem a szekszárdi borvidéken, ahol alkalomhoz illő vendéglátással várjuk.

NYITVATARTÁS

KEDD – SZOMBAT – 11:00 ~ 22:00

VASÁRNAP – 11:00 ~ 17:00

 

Konyha: Kedd- Szombat 11-21
Vasárnap 11-16

cím

7121 Szálka,
Kossuth Lajos u. 89.

telefon

+36303301484
+3674407525

email

info@horogetterem.hu

horog_etterem_logo_feh
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt