A csapat

A Horog Étterem csapata

Sipos Norbert

Chef

 

Garaczi János, indított el a szakmai utamon, ő szeretette meg velem a vendéglátást.  Mellette sikerült megtanulnom, hogy a szakma alapja az alázat és a kitartó kemény munka.

A tanyacsárdában eltöltött tanulóévek után, sikerült kikerülnöm Franciaországba, ahol több évet töltöttem, különböző stílusú éttermekben, itt sikerült megismernem a francia konyha kifinomultságát, sokoldalúságát és megtanulnom, hogy a fűszer kiegészítő nem pedig alapanyag.Ennek ellenére azt vallom, hogy magyar konyhában egy magyar szakácsnak magyar ételt is kell készítenie. Csodálatos földrajzi adottságaink vannak, amelyek széles alapanyag választékot biztosítanak, kiváló minőségben.

Fontosnak tartom, hogy helyi alapanyagokra alapozva helyi ízeket kínálhassunk vendégeinknek. Hiszem, hogy a magyar hagyományokra lehet alapozni, és egyben meg is kell védeni értékeinket. Amellett, hogy fontosnak tartom a folyamatos megújulást, a mi generációnknak egyfajta gasztronómiai honvédelmet kell folytatnia, hiszen nem szabad hagynunk,hogy a tradicionális magyar konyha a nemzetközi trendek útvesztőiben elvesszen.

sipos-norbert

Bán Norbert István

Üzletvezető

 

"Ahol akarat van, ott út is van" Ez a gondolat vezérel pályafutásom során. Már az általános iskolában tudtam, hogy vendéglős szeretnék lenni, így a szakma iránti elhivatottságom, elég korán vezérfonalat adott. Eddigi pályafutásom során sok mindent megtanultam, de legfontosabbnak azokat a finomhangolásokat tartom, amelyek a vendégben maradandó élményeket hagynak.

Az hogy a vendégünk mit választ a lélek diktálja, nekünk az a dolgunk, hogy létrehozzunk egy találkozást az ő igényei is a mi kínálatunk között.

ban-norbert-istvan